Форест Парк

  • Обект: Затворен комплекс от 11 къщи

  • Местоположение:  м. Детски град, р-н Панчарево, гр. София

  • Инвеститор: “Форест парк“ ООД

 

КОНСТРУКЦИЯ

Грубият строеж изпълнен от монолитна безгредова конструкция, с положена хидроизолационна вана от SBS мембрана в два слоя Venus FC 4 мм, по сутерените стени и под и изградена дренажа система около всяка къща за събиране на подпочвените води.

Дървена покривната конструкция с антисептично покритие, която стъпва върху стоманобетоновата плоча. Покривното покритие се изпълнява по система включваща пароизолация,  топлоизолация XPS – 12 см и два пласта битумна хидроизолация APAO до -25 C, като втория пласт е в цвят светло сив с посипка за намаляване на прегряване на мембраната. Отводняването на покрива се изпълнява чрез скрити във фасадата водостоци, а по воронките се монтира отопление против замръзване.  

СТЕНИ

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са от тухлена зидария на водещия производител Winerberger. Използваните тухли Porotherm са с високо качество и идеална геометрична форма, която позволява изпълнението на изключително качествени зидарии, възможност за окачване на тежки предемти на стените и осигуряват висока топло и шумо изолация. Вътрешните пространства дават възможност за индивидуални интериорни решения.

  • Ограждащи стени - Winerberger POROTHERM 25 Light N+F
  • Вътрешни преградни стени – Winerberger POROTHERM 12 N+F
  • Вътрешни мазилки  - гипсови
  • Таваните на всички помещения на бетонова конструкция
  • Стени в сутерена – Варо-циментова мазилка

ФАСАДИ

Топлоизолирани външни ограждащи стени с експандиран полистирол с дебелина от 10 до 24 см., по архитектурен детайл и финишно покритие от каменна облицовка, иновативно синтетично дърво WPС без необходимост от годишна подръжка и бяла силиконова самопочистваща се мазилка Нанопор с отлична паропропускливост. По приземното ниво на сградата положен 10 см екструдиран полистирол и фасадна каменна облицовка в сив цвят.

Алуминиева обшивка по колони и пояси – цвят тъмно сив металик,  вложена топлоизолация от минерална вата.

Стъклени парапети на терасите от самоносещи изградени от триплексово кантирано стъкло с обща дебелина 18 мм

ПОДОВЕ:

Подова плоча с дебелина 20 см. с положена  циментова замазка. По терасите положена топло и  хидроизолация и декинг от синтетично дърво WPC в цвят тик, съобразен с архитектурния проект. В гаражите изпълнена износоустойчива, гланцирана настилка от шлайфан бетон.

ВХОДНА ВРАТА И ДОГРАМА:

Монтираниа входна блиндирана врата с фурнир и автоматизирана секционна гаражна врата с дистанционен контрол. Вътрешни врати не се монтират.

Монтирана алуминиева дограма Schueco серия 70 HI, с монтирана допълнителна термовложка, в комбинация с трислоен стъклопакет осигуряват отлична топлоизолация, с коефициент на топлопреминаване Ur=1,10 W/(m2.K). Обков на Schueco със скрити панти Simply Smart. Цвят на дограмата графитено сив.

Стъклопакет с дебелина 46 мм и 55 мм включва вътрешно нискоемисийно стъкло, бяло стъкло и външно соларно стъкло 4S Evolution, предпазващо от прегряване на помещенията през лятото. 

Пред прозорци тип „Френски” на 2 етаж се монтират стъклени парапети от триплексово кантирано стъкло с обща дебелина 12 мм

Монтирани външни алуминиеви кутии за външни ламелни щори с положено окабеляване за автоматизирано движение на щорите.

Гаражните врати на немската фирма Hoermann от топлоизолирани секционни панели, с механизъм за дистанционно движение.

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ:

Климатизацията решена с въздушна термопомпа MITSUBISHI ZUBADAN с отоплителна моюност 23 kW, с възможност за работа при температури на външния въздух до -20°С през зимата и до +45°С през лятото. Термопомпата е с вграден електрически нагревател с мощност 9kW, за доподгряване при екстремни условия.

Системата е изключително ефективна, екологична и икономична на електроенергия, коеф COP = 3,5 - 4,0 (на 1 kW ел. енергия, термопомпата произвежда 3,5 – 4,0 kW топлинна енергия). Към термопомпата има буферен съд, който е с отделна серпентина за включване към соларни отоплителни панели.

Предвидено отопление посредством подово отопление със серпентини от полиетиленови тръби с алуминиева вложка. Отоплителната инсталация изпълнена от полипропиленови  тръби с алуминиева вложка и топлоизолирана с микропореста гума 9мм..

Охлаждане на помещенията със стоящи подови конвектори, които се монтират по допълнително възлагане от купувача за негова сметка.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯ :

Силнотокова инсталация положена до конзолите на контактите и лампените излази, монтират се ключове и контакти. Монтирани външни влагоустойчиви аплици по архитектурен проект, пред входа с PIR датчик.

Слаботокови инсталации – изградена телефонна, телевизионна и интернет инсталации - по проект до розетка, положени кабели за СОТ.

Пълно окабеляване за SMART управление на къщата, на осветелние, отопление и климатизация, СОТ и външни щори разработена на платформата на KNX, iRidium и Control 4. Допълнителни опции за внедрвяане на управление на мултимедийна система SONOS при допълнително възлагане от Възложителя.

ВОДОСНАБЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводът е изпълнен с полипропиленови тръби и индивидуален електронен водомер. Тръбите са положени в изолация с микропореста гума 9мм. Инсталацията се изпълнява до тапа.

Канализацията се изпълнява от PVC тръби и сифони от неръждаема стомана.

ДВОР

Всяка къща има обособена дворна част за индивидуално ползване, подравнена, затревена, положена автоматизирана поливна система. Изградена външна тераса с положена настилка от гранитогрес или декинг от WPC по архитектурен проект и предвидено място за барбекю, с комин изведен на покрива. Външната тераса има опция за допълнително преграждане и затваряне за обособяването и на зимна градина с остъкляване тип “Хармоника“

ОБЩИ ЧАСТИ

Комплексът е ограден с ограда от плътен цокъл и метални оградни пана към улиците и съседите. Изградена обща система за видеонаблюдение, периметрална охрана със зониране с инфрачервени датчици и сензорен кабел по оградата. Осигурява се пост с жива охрана и 24-часов контрол на достъпа.

Изградени алеи от гранитен паваж и тротоари с алейно LED осветление по архитектурен детайл. Обособено озелено пространство с площадка и пейки

 

 

Свържете се с нас за да получите изчерпателна информация за услугите ни.
КОНТАКТИ